Wioska tajemniczych smoków

Przyłącz się do magicznej i tajemniczej wioski smoków!

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 15-03-2008 19:53:20

Keriel

Nowy użytkownik

Punktów :   -1 

Dom Keriela Fanath

Mały domek na skraju lasu. Jest drewniany, z drewnianymi drzwiami, drewnianymi zdobieniami i rzeźbami oraz małą drewnianą altanką obrośniętą prawdziwym, żywym, zielonym bluszczem. Dom stoi pod drzewami tak więc ciągle panuje tutaj półmrok Jedynie gdzieniegdzie poprzecinany pojedynczymi ostrzami światła. Panuje tutaj spokojna atmosfera. 'Ogród', czyli odgrodzona część lasu w której rosną nigdzie indziej nie spotykane rośliny oraz, gdzie znajduje się altanka jest otwarty dla wszystkich. Jeśli chcesz - możesz tu przyjść. Znajduje się to także wieża, czyli pusty w środku ogromny dąb.

Wieża:

W potężnym dębie zostały zrobione schody prowadzące na samą górę jego korony, skąd roztacza się widok na całą wioskę. Ażeby w środku nie było ciemno zostały w nim wydrążone malutkie okienka układające się w wielkie, misterne 'witraże' (Użycie pochodni byłoby raczej dość niebezpieczne). Ogólnie rzecz biorąc wchodząc do dębu ma się wrażenie jakby wchodziło się do starej gotyckiej wieży, świątyni lub czegoś w tym klimacie.

Altanka:

Jest to drewniany, okrągły 'postument' z którego wychodzi pięć kręconych (jak w baroku), cieniutkich kolumienek. Nie można być pewnym, czy tak właściwie altanka ma dach, czy nie gdyż kolumienki sięgają bardzo, bardzo wysoko i nikną wśród gęstych zielonych liści drzew. Abyście jednak się nad tym nie głowili mogę wam powiedzieć, że wysoko, wysoko nad czubkami drzew altanka 'kończy się' kopułą. Pośrodku altanki stoi stół i kilka krzeseł oraz wielkie, miękkie dywano-łoże dla Angi. Altanka jest moim ulubionym miejscem w ogrodzie. Jeśli przyszedłeś pogadać to najprawdopodobniej zaproszę cię tutaj.

Dom:

Dom jest drewniany. Trzypiętrowy (Dwa piętra mieszkalne + strych). Jest zbudowany z grubych, drewnianych pali. Jest w miarę mały, przez co sprawia wrażenie wyższego. Pomiędzy każdym piętrem (to znaczy tam, gdzie jest podłoga) ma wyrzeźbione zdobienia. Przed drzwiami stoją dwie, żelazne, niskie, latarnie. Niebieska i złota. Dzięki temu zobaczysz mój dom nawet wśród śnieżycy. Jeśli chcesz wiedzieć co jest w środku - przyjdź do mnie.

Keriel:
Życie: 100
Siła: 1
Inteligencja: 1 (Ale ze mnie Ajnsztajn)

Anga:
Życie: 100
Siła: 2
Inteligencja: 1

Posiadamy 10 monet (Bill Gates nam do pięt nie dorasta)

Stopka forum

RSS